5 порад для безперешкодного спілкування клієнта з продакшн студією

размещено в: Блог | 0

 

Business shaking hand with a clientПрацюючи у сфері виробництва відеороликів, ми зіткнулися з тим, що клієнти не завжди правильно розуміють нашу роботу та сам процес підготовки роликів. Щоб це виправити, ми виділили 5 спірних питань, що найчастіше повторюються, і прокоментували їх:

1. «Нам не потрібні послуги продакшн студії, ми знімаємо все, що нам потрібно самі на телефон».

Все залежить від Ваших цілей та маркетингової стратегії. Припустимо, Ви шиєте взуття у своїй невеликій майстерні і на своїй сторінці в Instagram розміщуєте фото та відео ваших клієнтів у взутті вашого виробництва. У такому випадку абсолютно гармонійно на Instagram будуть виглядати фотографії та ролики, зняті на телефон або звичайний фотоапарат. Якщо ж у Вас масштабне виробництво жіночого одягу, який Ви продаєте через Інтернет-магазин і нарівні з професійними фотографіями моделей в одязі, Ви розміщуєте на сайті відеоролики, записані на телефон, це не виглядатиме солідно. З іншого боку, ролик, підготовлений професіоналами, створить компанії необхідний імідж та приверне увагу клієнтів.

2. «Ми знайшли людину, яка зніме нам іміджевий відеоролик набагато дешевше, ніж ви пропонуєте».

Іміджевий відеоролик – це візитна картка компанії. Він «представлятиме» вашу компанію в Інтернеті, на телеканалах, на відеобордах та виставках, у яких братиме участь компанія. Імідж, створений у відеоролику, надовго запам’ятається потенційним клієнтам та сформує їхню думку про бренд. Тому необхідно серйозно поставитися до створення ролика: грамотно підібрати локації для зйомки, акторів, диктора для озвучення тексту, написати сценарій ролика, що чіпляє. Над якісним роликом працює команда професіоналів – сценарист, режисер, оператор, візажист, режисер монтажу. Такий ролик однозначно не може коштувати дуже дешево.

3. «Скільки коштуватиме зняти рекламний ролик нашої компанії?».
Ціна відеоролика складається з багатьох складових і прораховується індивідуально для кожного ролика. Спочатку нам необхідно дізнатися у Вас передбачуваний хронометраж ролика, що Ви хочете в ньому побачити, чи використовуватиметься графіка, озвучка диктора, якими мовами буде відеоролик та багато інших питань. Вартість підготовки відео можна визначити відразу, якщо готовий його сценарій.

4. «Нам не потрібно радити, ми знаємо, чого ми хочемо».
Це дуже добре, коли клієнт чітко знає, що хоче побачити у відеоролику, виділяє свою цільову аудиторію та надає готовий сценарій. Але, не забувайте, що продакшн студія підготувала вже велику кількість подібних роликів. Не відмовляйтеся від підказок режисера чи сценариста – вони знають, який текст запам’ятатися глядачеві, який кадр приверне більше уваги і виглядатиме виграшніше. Виберіть продакшн студію, якій ви зможете довіряти та спільно працювати над створенням відеоролика, тоді результат перевершить усі ваші очікування.

5. «Ми побачили відеоролик і хочемо щось подібне».
Зараз є багато якісних, оригінальних і незабутніх рекламних роликів. Ми підтримуємо бажання клієнта створити щось подібне. Але слід розуміти, що над деякими роликами працюють сотні людей, на них виділяються мільйонні бюджети. Якщо Ви до цього не готові, не намагайтеся повторити ролики великих корпорацій, які вам сподобалися, використовуйте їх як натхнення.